Sider

tirsdag, september 30, 2008

bruk tanntråd!


dette er en sterk oppfordring til alle store og små: bruk tanntråd!

som dere sikkert skjønner har denne oppfordringen bakgrunn i et tannlegebesøk. og det var deprimerende for økonomien til familien nesbu vatne. heldigvis har jeg en god og overbærende kone som ikke hoverer (for mye) over at jeg for tre årsiden overhørte hennes oppfordringer om å bruke tanntråd. men siden jeg er av disse stabeistene av noen menn så kan vi nå se langt etter et slr-kamera eller en projektor...

onsdag, september 10, 2008

Fiskesprett og vannløpere


jeg kom over en god artikkel i aftenposten innsikt av adrew sullivan. den stod originalt i the sunday times og heter på engelsk: Google is giving us pond-skater minds (pond-skater = vannløper).

men jeg syns ikke google hadde så mye å gjøre med saken. det jeg syns var bra med artikkelen var at den satt ord på ting jeg har tenkt. for hvordan forandrer vår bruk av internett måten vi tenker og lever på? jeg merker selv at jeg er blitt dårligere til å lese over lengre perioder. spesielt hvis det er noe som ikke fenger meg. som pensum på skolen. jeg er blitt mer kresen. hopper fra side til side. bruker rss-lesere for å få med meg mest mulig på kortest mulig tid. alt dette må jo gjøre noe med oss? spennende å se utviklingen.

han har en utrolig bra avslutning på artikkelen. han foreslår nemlig at vi kanskje bør sette av en eller to fridager hvor vi ikke bruker internett. hvor vi istedet kan:
"
look at human faces in the flesh rather than on a Facebook profile, to read a book rather than a blog, to pray rather than browse."

(bilde: colinmjp)

langtidsvarsel

her er langtidsvarselet for stedet M og jeg skal henge neste uke. ja, der skal vi kose oss: ). 

svaret på spørsmålet

har lhc ødelagt verden? (via)

tirsdag, september 02, 2008

go'film

dette virker som en bra film. trailer.

billig mat

lurer du som meg på hvor man får den billigste maten? her er et matbarometer (fra mars 08). en liste over varer i en handlekurv og hvor det er billigst. rekkefølgen blant de billigste er (med den billigste først): rema, kiwi og rimi. ica nær er dyrest. kjipern. for det er den butikken som ligger nærmest M og meg på bøler...