Sider

onsdag, april 29, 2009

100 dager med Obama


(Bilde: Whitehouse og Pete Souza)

Obama har sittet ved roret i 100 dager og her er noen bilder fra perioden (via). Han (og hans folk) har blant annet lykkes godt med sin media strategi. Det sier seg selv ettersom han vant valget. Men de fortsetter å bruke nye-medier for å vise "innsiden" av det hvite hus. Bildet over er lagt ut på
The Official White House Photostream's flickr med en CC-lisens. Med denne lisensen betyr det at jeg kan dele bildet og remikse det, bare jeg gir kredd til de som tok det.

Er det NRKbeta doktrinen vi ser i bruk? Den som sier at
"The only way to control your content is to be the best provider of it". På den måten kan det hvite hus kanskje kontrollere bildet vi danner oss av Obama og gjengen hans?

Her er f.eks et bildet fra et møte hvor presidenten blir informert om svineinfluensaen:

(Bilde: Whitehouse og Pete Souza)

Nørde Øpdate: Dårlig at metadataene er helt feil med hensyn til dato og at de ikke opplyser om hvilket kamera som er brukt.

onsdag, april 15, 2009

Action speaks louder then words

“If Christians in the U.S. would be quiet for a year and only do good works, that would be evangelism. Our actions are way behind our words.” —Dieter Zander

Spennende artikkel hos Relevant Magazin.

tirsdag, april 14, 2009

Jeg er et misjonærbarn - del 1

Det er mye snakk om misjonærbarn for tiden. Jeg er et misjonærbarn. Det betyr at jeg vokste opp i et annet land fordi foreldrene mine jobbet for en misjonsorganisasjon. I mitt tilfelle var det NMS og landet vi bodde i var Kamerun. Så nå tenkte jeg å dele litt fra min oppvekst langt borte fra lille Norge.

Byen (Ngaoundere) vi bodde 8 år i lå på ca 1200 m.o.h og hadde dermed et veldig deilig klima. Det var shorts og t-skjorte hele året. En vanlig hverdag måtte alltid avsluttes med en skikkelig omgang skrubb og såpevann for å få vekk alt det røde støvet som var klistret til kroppen. Barndommen min var en bekymringsløs tid, noen ganger lurer jeg på om den var det for mamma og pappa også. For når de prøver å huske hvem som passet meg da jeg var liten og de var på jobb, så kommer de ikke på det.

Som liten var jeg kjapt oppe på beina men tregere i språket. Det resulterte i at helt egne Kristian-ord oppstod. "Kusetatt" var sykehuset. "Fyttilast" var lastebil. "Pankekake", denne gjetter du sikkert? Ja, det var pannekaker. En dag løp jeg ned til jobben til pappa for å fortelle at han måtte komme hjem til middag fordi: "Baggar lager bekker". Det betydde at: "Garba lager spagetti". Garba var vår eminente kokk. (Hvis du reagerer på at vi hadde kokk, så vil jeg bare si at det er en veldig god måte å hjelpe et lokalsamfunn: å ansette folk som kokker, gartnere og passepiker.)

Ellers kan jeg fortelle om hvilken orden det var i det norske samfunnet som levde sammen i Ngaoundere. Alt var timet og tilrettelagt. Vi hadde skole fra 7.30 til ca kl 13. Så var det middag med påfølgende siesta for de voksne og lekselesing for skolebarna. Da skulle alle være hjemme hos seg selv. Fra kl 15 kunne vi gå ut og leke. Ofte var det aktiviteter for barna. Mandag var det fotball, tirsdag var det kor, onsdag speider, torsdag var det tennis og fredag var det fotball (er ikke helt sikker på rekkefølgen).

Men fredagskvelden var en meget spesiell kveld. Da var det "utekveld" og skolebarna kunne være lenge ute for å leke. Vi lekte ofte en lek som vi kalte "Mumerikken". Det gikk ut på at vi delte oss i to lag og det ene laget skulle gjemme en skatt (som var en stein) forså å gjemme seg selv. Så skulle det andre laget finne motstanderne og tvinge ut av dem hvor de hadde gjemt steinen.

Dette kunne gå litt hardt for seg for noen ble veldig ivrig på å tvinge sannheten ut av motstanderen. Og i den prosessen ble det brukt kniver, kjepper og andre skumle ting. Det endte ofte opp med at noen løp gråtende hjem. Derfor reviderte speiderne leken og kalte den i stedet for lille mumerikken. Det lille sjakktrekket de gjorde var at laget som gjømte steinen skulle skrive gjemmestedet på en lapp, for så å rive lappen i flere deler og dele dem mellom seg. Når de nå ble tatt skulle motstanderlaget ransake dem og det var ikke lov å bruke diverse redskaper for å tvinge sannheten ut av dem. I ettertid har jeg tenkt at intim ransaking kanskje ikke er noe bedre enn brutal utpressing?

mandag, april 13, 2009

Påska 2009


Denne påska er snart over og det feirer jeg med å skrive en oppgave om teologisk dialektikk og en om abbedens rolle i Benedikts klosterregel. Hurra.

Øpdate:
Som vanlig har vi tatt noen bilder: de finner du her.