Sider

søndag, oktober 30, 2005

the way I see it

starbukcs (den derre kafékjeden fra usa...) har en greie på koppene sine som heter "the way I see it". dette sier de selv om greia:
Sparking conversation In the tradition of coffee houses everywhere, Starbucks has always supported a good, healthy discussion. To get people talking, “The Way I See It” is a collection of thoughts, opinions and expressions provided by notable figures that now appear on our widely shared cups.

og nå til våren (eller no) er det dette sitatet som skal komme på alle take-away koppene dere:
You are not an accident. Your parents may not have planned you, but God did. He wanted you alive and created you for a purpose. Focusing on yourself will never reveal your real purpose. You were made by God and for God, and until you understand that, life will never make sense. Only in God do we discover our origin, our identity, our meaning, our purpose, our significance and our destiny.

fett eller? fyren som har sagt det er rick warren (pastor i en menighet i california). men det er gøy at de setter Gud på dagsordenen. avisa usatoday skriver om det: her.

en by. ett lag. ett vål'enga.

onsdag, oktober 26, 2005

tirsdag, oktober 25, 2005

åpen kollektivkveld (eller temakveld om du vil)


vi hadde temakveld i kollektivet i kveld. da inviterer vi venner på kveldsmat, lovsang, undervisning. (+ ekstra). tema i kveld var bønn. derfor hadde vi laga til masse bønnestasjoner på alle romma våre. og det funka som ei kule. jeg syns det i hvert fall var veldig digg!

annette prata veldig bra om bønn. vi sang masse lovsang. (bra med jannec til å lede oss!). også hadde vi nattverd. første gang jeg har nattverd sånn på en husgruppe/smågruppe/huskirke. og det var på tide syns jeg. har tenkt på det lenge. kanskje jeg kommer til å skrive noen tanker om det en gang. det med nattverd. det er et mysterium. men orker ikke skrive flere tanker om det nå.

men KIRKE er en fet ting! (vi var en kirke i kveld. alle kristne er kirka. og når vi er sammen så kirker vi.)

fredag, oktober 21, 2005

narnia

9. desember kommer første film fra narnia kronologien på kino; "løven, heksa og klesskapet". her kan man se trailere og andre kortfilmer om filmen: moviefone.com. det ser ut som om de klarer å gjengi c.s lewis sine bøker på en bra måte. glær mæ til å se filmene ( :

torsdag, oktober 20, 2005

notes about nothing (yada yada)

filmer jeg har lyst å se (i prioritert rekkefølge):
Izzat
Wallace og Gromit og varulvkaninens forbannelse
Charlie og sjokoladefabrikken - original versjon
Det levende slottet

en morsom side: smashmyipod.com.
en fyr som har samlet inn 400 dollar.
så nå skal han gå til en appel store.
kjøpe en ipod og knuse den i gulvet.
og det hele skal bli filmet og lagt ut på sida.

folk er rare ( :

Oppdatering: nå har jeg sett Izzat. bra film! respekt.

onsdag, oktober 19, 2005

dagsretreat


i dag var jeg og klassen min på peterstiftelsens pilgrimsgårdson utenfor oslo. meninga var at vi skulle få en smak på hva retreat var for noe (lurer du på det så se her). da vi kom hadde vi først litt info om hva som skulle skje og om stedet. så fikk vi hvert vårt rom som vi kunne be på. vi skulle bruke luk 18, 1-9 (sakkeushistorien) og meditere over den. det gjorde vi i en time. lang tid? nei, det gikk egentlig fort. jeg sovna litt på senga, men det var bare digg. sove i Gudsnærhet er utrolig digg : )

så hadde vi tidebønn kl 12. etter det var det lunch. stillelunch. vi spiste uten å prate. utrolig digg egentlig. så etter 2 timer uten å prate hadde vi 2 t undervisning før vi tøffet hjemover. en skikkelig god erfaring!
det annbefales. tipper jeg kommer til å dra på en lengre retreat en annen gang.

søndag, oktober 16, 2005

kristiansandstur


var i kr.sand (langt ord, må forkorte...) i helga. jeg vil gi turen terningkast seks. meget bra. bodde hos bondegakken (eirik) og hang sammen med resten av gjengen (tone, finger, rag).

ting som skjedde:
spilte fotball, sykla i fin været, spiste bløt megagod sjokokake, feira tones bursdag, hørte på bra musikk, leste avisa sakte, var på start kamp (de siste 15 min), så på solnedgangen og havet, lekte hviske leken, så på at eirik vrikka foten, hjalp rag med internettet, spiste gomat, sov lenge, snakka masse, ba sammen osv.
takk for en bra tur dere! you people are awesom!



onsdag, oktober 12, 2005

A collision (or 3 + 4 = 7)

endelig har den nye plata til david crowder band, A collision, kommet til meg! og den er nydelig. annbefales, annbefales. (jeg har skrevet om den tidligere) men i dag lastet jeg den ned fra den norske itunesen. 80 spenn ekke mye. for på Bok og media selger de den for 189 (eller hva janek?). men samtidig er det jo fint å få cd-cover og sånt... men jeg klarte ikke å vente til den kommer dit, så jeg måtte kjøpe den på itunes. digg musikk.

one more thing...


apple holder alltid kortene tett inntil brystet og de lager alltid lanseringer osv. skikkelig hemmelige. og på grunn av det oppstår det sykt mange rykter og teorier om hva de kommer til å lansere. genial reklame. de bruker ikke masse spenn, men lar bare ordet gå med jungeltelegrafen. (les mer på wirednews.com)

bildet over er for en keynote som skal holdes i dag i san jose. hva som kommer til å skje er det ingen som vet, men ryktene går om at det er ipod med video, oppgraderinger av powermacene og bookene ++. (les mer her: thinksecret.com)

men jeg tror de bare skal lansere en musematte med bilde av guruen steve jobs. og ikke nok med at det er en musematte, det er også en kaffekoppvarmer. og navnet er iplate. nemlig.

rangling

en moro side å se på: 43places.
og hvis du kjeder deg skikkelig kan du se på musikken jeg har hørt på i det siste: lastfm. moroside hvor man kan se hva andre hører på og finne liknende musikk som du hører på.

ellers vil jeg bare si: "Good bye, and thank you for all the fish". (hvilken film?)

søndag, oktober 09, 2005

bursdagsfest


her er bursdagsbarnet etter at alle har gått fra festen (
nesten alle...). man blir sliten av å åpne alle gavene, spise alle kakene og leke alle lekene man gjør i en bursdag. men det var en nice fest og her er flere bilder på flickr.

torsdag, oktober 06, 2005

William og hjelm

Noen ganger kommer du over skikkelig rørende saker på internett. Det har jeg gjort nå. Jeg surfer mye på internettet. Da kommer jeg over mye drit, men også kjempe mye flott. På sida www.sundaynightlive.no (ungdomsarbeidet i Betania misjonsmenighet i Skien. En kamerat av meg gikk i menigheten der: Eirik) så stod det:

” som de fleste sikkert har fått med seg har den ene konfirmanten vår ved navn william vært utsatt for en alovrlig ulykke. vi er mange som ber for han og håpe alle tar han med i bønn. familien har laget en hjemmeside hvor de hver dag oppdaterer hvordan det står til med han og alle som vil kan skrive inn en hilsen til william!
www.stranheim.com

Så jeg gikk inn på den sida. Og der lå det et forum som beskrev hvordan det gikk med William døgn for døgn. Og jeg leste og leste fordi det var utrolig rørende. Jeg ble mest rørt over å lese de personlige tankene til faren. Man kommer så nærme situasjonen. Vi får høre om hvordan denne 14-åringen kræsja med en bil og lå så lenge i respirator. Vi får høre om alle de tunge tingene og at han ble bedre og bedre. Det er også fett å lese om at de på en naturlig måte sier at bønn funker. Jeg kjenner dem ikke men jeg antar de er med i menigheten Betania og at de er kristne. Men det er sikker masse ikke kristne som leser om hvordan det går med William. Klassekamerater, familie ++. Så det er bare et så bra vitne på at bønn funker og at det kristne fellesskapet er en fet ting!

Også begynte jeg å tenke på hvor fett det er at man kan bruke internett på den måten. Lage en kanal for familie, venner og kjente til å si noen positive ord til William og familien, samtidig som man kan gi info til alle om hvordan det går med gutten.

William brukte hjelm. Han punkterte lungene, kutta seg opp og brakk mange bein, men hodet hans funker like bra som det alltid har gjort. Jeg har ikke hjelm. Jeg sykler i Oslotrafikken hver dag. For 2 uker siden kræsja ei i kollektivet mitt på sykkel. Hun kjøpte hjelm etter det. Jeg tenker ”hva må til for at jeg skal begynne å bruke hjelm, må jeg også kræsje?” Det gidder jeg ikke å vente på lenger, så nå skal jeg kjøpe meg en hjelm. Basta.

søndag, oktober 02, 2005

jeg ekke syk...


øyvind maste sånn om at jeg måtte blogge om fotballkampen jeg var på i dag; så her er den.

lørdag, oktober 01, 2005

min bror

min bror sigurd henger på sunnmørefolkehøgskule dette året. og mitt inntrykk er at han trives der. hører ikke så mye fra han, men i dag fikk jeg en mail med noen bilder. så jeg tenkte jeg skulle vise et bilde her. flere bilder fra multisportlinja som han går på kan du sjekke her.

sigurd er han som står oppreist på isflaket. og det der ser iskaldt ut. gærne folk!