Sider

mandag, juli 30, 2007

hytt, hatt og happ

navnet på bloggen min er "hva skjer a?" (egentlig burde det kanskje være "hva skjer'a?" - ja, det burde det. så nå, to år og 6 måneder etter starten, har jeg endret tittelen. jeg er treig.). derfor skal jeg svare litt på det.

helgen ble brukt til å jobbe som kirketjener. fredag var det begravelse. lørdag var det vielse i norberg. søndag var det først gudstjeneste i bakkehaugen kl 11 og så var jeg liturg på sommergudstjenesten i storsalen kl 19. selvsagt klarte jeg å gjøre noen blemmer. i vielsen glemte jeg å tenne stearinlysene og på gudstjenesten kl 11 glemte jeg å ta med blomstene jeg hadde kjøpt til alteret. så da brukte jeg di i storsalen i stedet. ellers er det morsomt og sært å ha forskjellige roller i forskjellige settinger. men jeg tror det gikk greit.

det morsomste radioprogrammet som går i kontortiden min denne sommeren er radioresepsjonen. kjipt at det bare varer i en time. ellers prøver jeg å skrive en andakt til menighetsbladet her i vestre aker. tror jeg skal skrive noe hipt og kult om et tema som er i vinden: miljøet. eller? vi får se.

tirsdag, juli 24, 2007

engakamp

var på ullevaal stadion i går og så enga spille uavgjort mot tromsø. enga starta dårlig men kom seg etterhvert. men de må søren meg putte ballen i mål når de har sjansen. (lett for meg å si...). men det var stemning i regnet og jeg ble engasjert. rart det egentlig. jeg er jo stille og beskjeden, men på kampen ble jeg så engasjert at jeg ropte og hoppet opp når enga scorte. massesuggesjon og hjernevasking. fotball ekke trygt!

margrethe var også med. hun er det vi kan kalle en anti-enga supporter. krevende når du sitter blant mange supportere. men hun var veldig god på ikke å vise sin begeistring da tromsø ledet to null. ekte kjærlighet...

mandag, juli 23, 2007

alderdommen

jeg blir eldre. det ser jeg når jeg tar en titt på gamle poster på bloggen min. kanskje ikke noe nytt? men likevel syns jeg at jeg blir mindre "lett og ledig" og impulsiv. eller jeg har kanskje aldri vært impulsiv. har bare latet som det. i hvert fall så har jeg en avtale med margrethe om at vi skal gjøre en barnlig ting i uka. eller kanskje en i måneden er et lettere mål å oppnå? ja-ja. på grunn av dette målet spiste jeg middagen på lørdag med henda. det var gøy. befriende å kjenne konsistensen på maten man spiser. pasta, salat, kylling, mais og potetsalat. ja vel tenker nok du, men jeg prøver i hvert fall å komme i kontakt med barnet i meg : )

lørdag, juli 21, 2007

flere bilder fra usaturen


se 81 bilder på flickr (hvis du gidder). dessverre er mange av bildene lastet opp med ganske lav kvalitet, men dette kommer jeg til å fikse.

mandag, juli 16, 2007

ord

jeg tror jeg har funnet på et nytt ord. la meg teste det ut her. det er et synonym til en kvinne som går bortover en gate på høyhelte sko; "å styltre bortover". kanskje jeg skal foreslå det for det norske språkrådet?

ellers så er fretex fortsatt gode på reklamer: sedinkjole.no.

oppdagelse

jeg lærte to nye ting fra en tale jeg hørte på fredag. den første var likheten mellom edenshage historien og johannes sin skildring av hvordan maria møter Jesus i hagen og hun tror han er gartneren. Jesu blir jo kalt den andre adam. han som fikset det menneske ødela: kommunikasjonen med Gud. har du lagt merker til at det er utrolig mange sirkelkomposisjoner i bibelen? ting i gt blir på en måte repetert i nt.

den andre tingen husker jeg ikke akkurat nå. har vært på hytta til onkel og tante i helga. der har jeg slappet så godt av at jeg har glemt alt jeg tenkte på før helga.

onsdag, juli 11, 2007

gakkefilm


du bør se denne gakkemusikkdokumentaren.

den er laget som en musikkvideo til sangen makina fifth av ugress. deilig elektro.

tirsdag, juli 10, 2007

sommerjobber

ja, nå er jeg hjemme i noreg. skal legge ut bilder og div fra turen. går bare litt treigt om sommeren.

ellers sitter jeg og koser meg på vestre aker kirkekontor. og i dag ringte telefonen hele 5 ganger. rekord! så mens jeg prøver å ikke stresse for mye her, så får du nyte sommeren.

torsdag, juli 05, 2007

lomo

jeg sa kanskje ikke at jeg kjøpte et fiskeøye lomokamera på fotomuseumet i rochester. det er i hvert fall et veldig kult gammelt/nytt kamera og her er et eksempel på bildene det tar: (flere kommer...)










4.juli

søndag, juli 01, 2007

snømannen

jeg leste boka snømannen av jo nesbø før amerikaturen. det er den sjuende boka om politimannen harry hole. og jeg gledet meg stort til å lese den. boka var spennende men den overgikk ikke de beste bøkene av jo og harry. (det er ofte vanskelig). det morsomste var slutten av boka. ikke fordi det som stod skrevet var så morsomt men det var stedet boka slutta på: en kjeller i en bygård på tøyen. så der satt jeg i stresslezzen min på tøyen kl to på natta og leste dette. litt skummelt men mest morsomt. (kan ikke avsløre hvordan den avsluttet for da blir det ikke noe gøy for de som skal lese den...)