Sider

tirsdag, februar 16, 2010

Film: Invictus

Jeg så filmen Invictus på kino i går. Den handler om Sør-Afrika, Nelson Mandela og rugbylaget Springboks (springbukkene). Sør-Afrika og Mandela har en spennende og trist historie. Vi har mye å lære av den mannen. Spesielt om tilgivelse og forsoning. For det var ikke bare de hvite som skapte problemer etter opphevelsen av apartheidet. De svarte hadde store problemer med å leve sammen med de hvite. Det er ikke så rart slik som de var blitt behandlet.

I en scene i filmen hvor
sjefen for livvaktene klager til Mandela fordi fire hvite livvakter skal være en del av staben, sier Mandela at "forsoningen starter her". Videre forsatte forsoningen med å bruke rugbylaget for å samle nasjonen. Slutten av filmen blir litt vel klissete og rugbyfisert i det finalen i rugbymesterskapet spilles i Sør-Afrika.

Som en leder var/er Mandela et forbilde. Han så alle rundt seg, han lærte fort navene deres og han klarte å inspirere folk.


Jeg liker Morgan Freeman og i denne filmen gjør han et godt portrett av Mandela. Jeg liker Clint Eastwood og han har nok en gang laget en se verdig film.

Se trailer.

Ingen kommentarer: