Sider

onsdag, desember 12, 2007

guava - goyave


kjært barn har mange navn. denne frukten er en av de beste jeg vet om! i min barndom var toppen av lykke å sitte i et goyavetre å spise masse herlige goyave. når det gjelder navnet så er det fremmed for meg å si guava. i kamerun brukte vi det franske ordet goyave (e'en uttales ikke). derfor kommer jeg til å bruke det franske ordet i resten av denne posten.

goyaven kommer opprinnelig fra sør-amerika, men dyrkes nå mange steder i tropene (hvor er tropene?). den kan være rund eller pæreformet og skallet kan variere fra grønn til gul. inni kan den være hvit, lysegul og lyse rosa. i midten av frukten er det en masse harde frø. "
Når guava er moden avgir den en intens aromatisk duft og gir etter for et lett trykk. Smaken er meget søt og aromatisk."

det er utrolig sunt å spise goyave. den inneholder tre ganger så mye C-vitaminer som appelsiner. den er også proppa full med andre vitaminer og sunne ting. og den er kalorifattig...

bruksområdene er mange: fruktsalater, i kaker eller bare for å spise dem. men det beste er kanskje goyave sorbét. mmm...

kilder: frukt.no. bilde fra:
Oquendo

Ingen kommentarer: