Sider

mandag, august 08, 2005

lenker

enn fyr skriver en interessant greie om vennskaps evangelisering. han syns vi har fokusert litt mye på at vi bare skal dele evangeliet med de vi er venner med. og at mange tenker at de må bli venner med folk før man kan fortelle dem om Jesus og troa si.(og det blir falskt). det ekke sikkert alle har det slik, men han peker på at vi kanskje skal tenke litt nytt. slik at ting ikke blir gjort fordi vi bare gjør det. men les artikkelen!

denne bloggen er også bra: house church blogg. masse smarte tanker. de har en post der som er veldig sånn som vi tenker i helli.da for tiden. og som jeg tenker. at vi ikke er kalt av Jesus til å mekke fete bygg som rommer fete aktiviteter, flotte gudstjenester, rocka lovsang osv. men vi er kalt til å gjøre som Jesus. være ute med folk og være naturlige, men samtidige bevisste på hva vi tror på. be for folk, jobbe i team, dele alt med hverandre osv.

men det er vanskelig å snu en tankegang som har preget oss i så mange hundre år. det at kirken er et bygg hvor mennesker samles for å møte Gud. jeg syns det var skjebnesvangert for Kirka at keiser Konstanin gjorde kristendommen til statsreligion. slik ble det heller fokus på makt, status, storslagenhet osv. da gikk kirka fra å være en huskirke basert Kirke til å bli en storslått katedralkirke. og etter det har det bare godt nedover syns jeg. (med statskirkene...).

men mange har redefinert tenkningen om Kirken og det skjer jo utrolig mye fett i verden. (huskirkene i Kina, undergrunns kirkene i england, usa og tyskland, pinsekirken i Seoul osv.) og som de sier i denne posten: alt handler om Jesus. (den posten er forøvrig kanon bra!)

alle strategier og tanker ønsker å sette Jesus i sentrum. jeg ønsker med denne bloggen å sette Jesus i sentrum. og alle de andre folka innafor kristenfolket som blogger, tenker, skriver, legger planer, ber, leser ønsker å ære Gud med det de gjør. (i hvert fall bør det være sånn ellers så faller alt i grus).

Ingen kommentarer: