Sider

onsdag, august 31, 2005

turtanker

noen ganger så gjør vi ting bare fordi vi alltid har gjort det. jeg har tenkt at jeg i hvert fall aldri skal være slik. men nå har jeg merket at jeg er sånn likevel. for i helli.da har vi alltid (nesten) hatt Lisebergtur hver høst. også tenker vi på å ha en nå også. (ja, vi er seint ute med planleggingen). men så merker jeg at det bare er pes. også har jeg bedt og tenkt masse. hvorfor skal vi ha en sånn tur? hva er hensikten? før har det vært å få med seg nye (og kirkefremmede). men jeg tror vi nå er inne i en fase hvor vi ikke skal gjøre det slik. fokuset vår skal ikke være å trekke kirkefremmede med på fete turer. i hvert fall ikke akkurat i høst. så da blir jo turen egentlig litt menigsløs.

men jeg er fortsatt ikke helt enig med meg selv. så jeg skal snakke mer med Jesus, Kristin og Kjetil.

lørdag, august 27, 2005

battle of johnny


var på breakebattle på x-ray ungdomskulturhus ved akers elva. moro. meget underholdene og mye bra breaking. vinnerne ble han på bildet pluss en til. de var fra polen og dro rundt for å konkurre mot andre b-boyer. virket som en sympatisk fyr.

tidligere i dag hadde vi lederoppstartsdag i helli.da. moro det. fikk rydda masse og er klare for å starte med stresslezzz i morra. ting er kanskje litt kaotisk, men sånn skal det være noen ganger. bare vi har Jesus i sentrum så ordner ting seg.

fredag, august 26, 2005

sigg drar


var på middag hjemme i dag. avskjed med sigurd. han drar til sunnmøre folkehøgskole i morra. skal på en multi sport linje. blir bra for han.

jeg har fått kamera i dag. så nå blir det sykt mye bilder! (he-he, øyvind:)


hjalp solveig og knut med å flytte i dag. de flytter inn i andre etasje av den blokka på bildet. det er ganske sentralt, rett ved rundkjøringa på bislett. vi var en god gjeng hjelpere og det gikk radikt unna.

lys5.JPG

lys5.JPG
lys5.JPG,
originally uploaded by vatne.
fint lys eller? lekte med det nye kameraet mitt.

tirsdag, august 23, 2005

stæsj

lagde dette:


se større bilde her.
moro. lagde det her.

så shrek 2 i sted. hakke sett den før. vi har 2 hengekøyer i stua. det var digg å ligge i hengekøye og se på film. mens regnet trommet på taket. jeg trives skikkelig bra her i m9 (munchs gate 9). fine folk og en bra kåk! se nettsida til svein arne som bor her.

søndag, august 21, 2005

ukt tur++


det var gøy på tur med klassen min. ble bedre kjent med noen av dem. men jeg var hjemme på lørdagen fra kl 18 og utover, for da hadde mamma og pappa sølvbryllupsfest. gift i 25 år og like glad i hverandre. det er fett! de er heltene mine.

også var det oppstart helg i storsalen. masse nye folk og mye info om alt som skjer. også var lina og andreas der og fortalte om misjonsarbeidet i ecuador. se lamitad.no for mer info. de er kule folk (andreas og lina)!

denne uka skal jeg forberede oppstarten av helli.da (som skjer til helga). be. snakke med mennesker. planlegge med kristin og henge rundt.

torsdag, august 18, 2005

konfleir


kom hjem fra konfleir i går kl 16. og etter 12 timers søvn har jeg kommet meg ganske godt etter 5 dagers rangling og leking med konfisene. leiren var veldig vellykket og jeg hadde det meget bra. selv om det var en del bråk og mye rangling nattevakt jaging av konfisene. men sånn skal det vel være på konfleir. har lagt ut noen bilder på flickr...

ellers så begynte skolen i går. skal på tur fra lørda til sønda med klassen min. sånn for å bli kjent og for å få info om emnene vi skal ta osv. blir moro. skal til nordmarkskapellet.




torsdag, august 11, 2005

hva skal du stemme?

det er valg og staten smeller til med en reklamekampanje for å øke bevisstheten omkring valget. og med seg på laget har de harald eia og karakteren hans thomas andré. se www.valglokalet.no.

så nå er det blitt sånn at man må lokke unge med konkurranser, mulighet for å vinne mp3-spillere og en gjennkjennelig karakter fra heltene i åpen post/team antonsen, for å få de til å stemme. interessant. lurer på hva det sier om ungdomskulturen?

jeg skal på konf.leir i morra. kommer hjem på onsdag neste uke. blir bra. så starter studiene så smått opp den onsdagen (17.). ungdom, kultur og tro (ukt) på mf. og da får jeg kanskje svar på spørsmålet over.


onsdag, august 10, 2005

nu

ja, nu har jeg flyttet skikkelig.
den nye adressen er:
munchs gate 9
0165 oslo

moro.
og nå skal jeg ut og fikse ting til rummet.
skal få bilder av det å.
hei!

mandag, august 08, 2005

lenker

enn fyr skriver en interessant greie om vennskaps evangelisering. han syns vi har fokusert litt mye på at vi bare skal dele evangeliet med de vi er venner med. og at mange tenker at de må bli venner med folk før man kan fortelle dem om Jesus og troa si.(og det blir falskt). det ekke sikkert alle har det slik, men han peker på at vi kanskje skal tenke litt nytt. slik at ting ikke blir gjort fordi vi bare gjør det. men les artikkelen!

denne bloggen er også bra: house church blogg. masse smarte tanker. de har en post der som er veldig sånn som vi tenker i helli.da for tiden. og som jeg tenker. at vi ikke er kalt av Jesus til å mekke fete bygg som rommer fete aktiviteter, flotte gudstjenester, rocka lovsang osv. men vi er kalt til å gjøre som Jesus. være ute med folk og være naturlige, men samtidige bevisste på hva vi tror på. be for folk, jobbe i team, dele alt med hverandre osv.

men det er vanskelig å snu en tankegang som har preget oss i så mange hundre år. det at kirken er et bygg hvor mennesker samles for å møte Gud. jeg syns det var skjebnesvangert for Kirka at keiser Konstanin gjorde kristendommen til statsreligion. slik ble det heller fokus på makt, status, storslagenhet osv. da gikk kirka fra å være en huskirke basert Kirke til å bli en storslått katedralkirke. og etter det har det bare godt nedover syns jeg. (med statskirkene...).

men mange har redefinert tenkningen om Kirken og det skjer jo utrolig mye fett i verden. (huskirkene i Kina, undergrunns kirkene i england, usa og tyskland, pinsekirken i Seoul osv.) og som de sier i denne posten: alt handler om Jesus. (den posten er forøvrig kanon bra!)

alle strategier og tanker ønsker å sette Jesus i sentrum. jeg ønsker med denne bloggen å sette Jesus i sentrum. og alle de andre folka innafor kristenfolket som blogger, tenker, skriver, legger planer, ber, leser ønsker å ære Gud med det de gjør. (i hvert fall bør det være sånn ellers så faller alt i grus).

søndag, august 07, 2005

hyttetur

fra fredag til lørda var jeg på hytta til onkelen og tanta mi. den er strategisk plassert (eller se på gulesider kart) ved langesund et sted (ca 2,5 timer fra oslo). hang der med familien min og kusinene mine og foreldrene dems. meget bra folk. vi spiste god mat, fiska, hoppa på trampoline, spilte volleyball og leste bøker. jeg leste da vinci koden. var en bra krimbok med fiffige plot. men man må ta det som en god krimbok og ikke en faktabok. mener jeg. se flere bilder på flickeren min.


onsdag, august 03, 2005

mitt nye hjem

jeg flytter (en eller annen gang nå i august. jeg har fått nøkkel, men tar det som det kommer med flyttinga...)

stedet: munchs gate 9. v st. olavsplass. 5 min fra stortinget, national, storsalen++ (= sentralt...)
hva: et navigatørene kollektiv med 7 personer. en svæær leilighet over 2 plan. se kollektiver.tk.

mitt rom :

er lite og med skråtak. men det har 2 takvinduer og det har jeg drømt lenge om å ha. så det blir bare kos og glede. kom gjerne på besøk!

ord og uttrykk

her er en artikkel om mange av de kristeligøse ord og uttrykkene vi kristne bruker som egentlig ingen utenfor Kirka forstår: "hva sier de egentlig".

luk 10,19-20

ja, jeg har gitt dere makt til å trå slanger og skorpioner under fot og makt over alt fiendens velde, og ingenting skal skade dere. og likevel: gled dere ikke over at åndene lyder dere, men gled dere over at dere har fått navnene skrevet i himmelen.

mandag, august 01, 2005

anekdoker fra manglerud kirke

bryllup i kirka på lørda som var:
jeg gikk rundt og ordnet til vielsen, men la merke til at det plutselig ble stor mobilvirksomhet blant brudegommens følge. og samtaler som denne utspant seg: "men de lå på bordet oppe" "er du sikker, jeg syns jeg så de på kjøkkenet". "let i skuffene på soverommet!". tilslutt dro noen for å lete etter dette de manglet. jeg skjønte ikke helt hva det var de manglet, men etter vielsen fortalte kjetil-prest at det var ringene de hadde glemt og ikke funnet. derfor hadde de fått låne noen andre ringer. men de hadde ikke fått gitt beskjed til bruden. så når brudgommen skulle sette ringen på fingeren så ble hun helt forskrekka, for det var jo ikke hennes ring! men alt ordnet seg og de ble gift.

mor og døtre på menighetskontoret:
ei mor med 2 døtre kom til kontoret for å ordne med papirer til dåpen av minstejenta. og eldste jenta på 3-4 år var med. og hu var veldig søt. hun begynte nemlig å prate om når Tuula (ja hu het det) skulle bli døpt: mamma skal vi døpe Tuula nå, spør jenta og mora svarer: nei, ikke i dag vennen. men vi må døpe Tuula, sier jenta bestemt. mora svarer tålmodig: ja, vi skal døpe Tuula men det er i Hønefoss om 2 uker. men mamma skal vi gå å handle nå, spør jenta og skifter helt samtaleemne. ja, det skal vi, sier mora mens de triller vogna ut av kontoret mitt. men kan vi døpe Tuula der da, spør jenta og er tilbake på dåpen. så hører jeg ikke mer av samtalen for de forsvinner ut for å handle. men jeg syns det var en veldig morsom og søt samtale.

slike små ting gjør dagene på manglerud menighetskontor litt kortere.
kristian vatne
kirkemafiaen

kirkemafiaen

jeg og min bror kaller oss for kirkemafiaen. for hver sommer er det vi som tar over kirke-oslo. i hvert fall slik vi ser det. jeg styrer manglerud og storsalen menigheter. han tar vestre aker, oppsal og bøler. vi har all accsess til alle kirkene. vi kan ringe med kirkeklokkene (untatt i storsalen for der er det jo ingen klokker) og vi spiser så mye kirkekaffekjeks vi vil. vi er gærne. ikke mess med oss. vi er kirkemafiaen.