Sider

mandag, mars 19, 2007

bønnelabyrint

som avslutning på bønnehelga hadde vi en bønnelabyrint. men det vakke en sånn labyrint som du finner i donald, hvor det er et virvar av ganger og hvor det er om å gjøre å finne riktig vei inn til sentrum (sånne heter maze på engelsk). nei, det var en sånn labyrint hvor det er en vei inn til sentrum. disse kalles ofte klassiske- eller greskelabyrinter.

labyrinter er en gammel greie og wikipedia sier at de eldste (som er funnet) er ca 3000 år gamle. men opp igjennom har kristne brukt labyrinten som en mini pilgrimsreise. for det var veldig dyrt og tidkrevende å dra på pilgrimsreise til f.eks jerusalem eller spania. derfor brukte de en en lokal labyrint som en pilgrimsreise.

jeg har hørt litt om labyrinter før (etter å ha lest litt om alt. worship), men forrige fredag var jeg på en sånn fagdag på mf. der fikk vi høre mer om labyrinten som en kristen praksis. etterpå prøvde vi det ut i gymsalen. jeg og kristin b. syns det funka veldig bra og derfor ville vi gjøre det sammen med helli.da gjengen. og de digga det! så jeg anbefaler greia.

det var ca en sånn vi lagde i stresslezzrommet (bare med tre ringer istedet for sju og den var speilvendt):


det vi gjorde var å legge tau på gulvet som markerte opp labyrinten. så satte vi et lys i sentrum som symbol på Jesus og putta på noe chillout musikk. før vi slapp inn folka fortalte vi litt om hva labyrinten er og hva vi skulle gjøre. inn mot sentrum skulle vi prøve å fokusere på oss selv og forberede oss på å møte Jesus. Når vi kom til sentrum, kunne vi bruke så lang tid vi ville. Knele, ligge, stå eller sitte. Men prøve å fokusere på Jesus. På vei ut skulle vi prøve å be for verden, oslo og hvordan vi kunne ta med oss det vi hadde opplevd ut i hverdagen.

etterpå prata vi litt om det vi hadde opplevd. noen sa at de fikk mer ut av dette en mange gudstjenester de hadde vært på. en sa at han hadde tenkt på at Jesus snakker om å følge den smale vei. og i labyrinten var det mange partier som var smale og lette å følge, for det var ikke så mange andre steder du kunne gå. men noen steder videt den seg ut og da måtte man selv velge hvor man skulle gå. ytterst eller innerst?


Ingen kommentarer: